4 veckor!

I måndags var vi på Albano och fick andra sprutan. Liten var så duktig - hon fokuserade sig bara på godiset på bordet och märkte inte av sprutan alls. Nu, efter en vecka, har vi äntligen börjat träffa hundkompisar! Redan i fredags fick hon hälsa på en gammal spaniel som inte var särskilt intresserad av en livlig valp, samt en trevlig tax. Igår umgicks husse och matte med husses föräldrar och Lea lekte med Bella hela dagen! Det var så spännande! Först hälsade de på varandra hemma i tryggheten, sen åkte vi bil till Hagaparken. Mitt på fältet försökte liten tappert följa med vilda och stora Bella när hon jagade efter bollar. Fler hundar kom förbi som vi hälsade på och matte och husse fortsatte träna på att få sin hunds uppmärksamhet. Detta är inte lätt när det finns så mycket roligt runtomkring!
Det var lite roligare i stan hemma hos Bella, där hundarna lekte vilt över hela lägenheten. Bella vaktade sina leksaker noga, men Lea var mer intresserad av att kivas. På kvällen däckade båda två dödströtta på hallmattan. Väl hemma igen sov hon mellan sina två människor när de tittade på film och fick för första gången somna i sängen. (Vi har egentligen som regel att hon alltid ska somna själv på fårskinnet eller i soffan).
Lillan börjar bli riktigt stor! Hon väger nu 1,7 kg och har gått upp 6 hekto sedan hon kom hem. Hon fortsätter lyda på sitt, ligg och vacker tass, men vi har börjat läggs mer fokus på inkallning. Matte och husse ska vara roligast och alltid ha godis med sig, så att främlingar inte är lika kul. Ganska svårt att förstå ännu så länge, men hon är jätteduktig! Vi hoppas det är valpstadiet som gör att hon älskar alla och är glada över att hon är så villig att lära sig.
Nu ska vi gå iväg och träffa en Bearden Collie som inte bor långt härifrån. Hans ägare ska hålla valpkurs i vår och matte ska prata med henne om det, samt undersöka ifall Lea tycker om hennes hundar. Isåfall har vi en barnvakt när matte åker till Kalmar en gång i månaden :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0