Midsommar!

Nu har matte och husse äntligen fått sommarlov och ska vara lediga ända till slutet av augusti! -Underbart!
Och vad har hänt i lillans liv sedan jag skrev här sist? Hm, hon har börjat lära sig nya kommandon, som att rulla runt på marken och ligga, men stanna kvar ifall matte går iväg och inte röra sig förrän matte lockar.Lärdomarna sväljer hon med god aptit! - Likaså sin mat och vi tycker det är oerhört skönt att hon äter nu och att bekymrena börjar blekna.
I måndags (2011-06-20) var vi på första återbesöket på Albano. Lea joggade bredvid cykeln ända till Danderyds gymnasium. Då fick matte syn på klockan, lyfte upp henne i cykelkorgen och skyndade sista biten. Besöket gick jättebra. Veterinären tittade också på operationssåret och frågade sig ifall Lea över huvud taget hade genomgått en operation - så fint hade det läkt! Lillan hade också ett par vassa valp-hörntänder kvar, men vi får väl se vart de vill ta vägen i framtiden. Nya vikten är 3,3. Hon har alltså gått upp ett kilo sedan operationen!
Redan samma dag ringde veterinären tillbaka med beskeden att levervärdena var betydligt lägre nu - inte helt helt ultimata, men om knappt en månad ska vi tillbaka och göra gallsyrebelastning igen. Ifall värdena ser bra ut blir det förhoppningsvis sista återbesöket :D
För övrigt har vi gjort nya hundbekantskaper och upptäckt flera mysiga promenadstråk i Bergshamra, runt golfbanan och i Stocksund. Vår värld blir bara större och större.

Midsommar firades i Mälarhöjden hos Martins trevliga moster. De bodde riktigt fint och maten var underbart god! Jag har aldrig ätit fyllda avocados hos någon annan förut - vilket är min absolut bästa förrätt.
Här lektes det med bästisen Bella och med Nero - en blandras av gråhund, bordercollie och labrador. Lillan hade stor respekt för honom och duckade under borden så fort Nero ville komma och hälsa. Hon tog verkligen hem priset då hon stod och skällde på Nero när han lekte med Bella, men när de vände och sprang åt hennes håll tvärvände hon och duckade under husses ben. Fina Bella fick en present av bästisen - ett hjärta med hennes namn och telefonnummer. Det är skönt att ha på halsbandet ifall man sliter sig loss och försvinner (vilket vi hoppas aldrig kommer hända).
Nu ligger en trött liten valp på sitt vita fårskinn och sover. Husse pillar med grejer i köket och matte ska snart börja måla igen. Fler sommaruppdateringar kommer :) Här följer lite bilder på dagens äventyr!

Grattis! 2011-06-05

Vill bara ge Lea en stor stor kram på sin halvårsdag! Matte & husse älskar dig!!

RSS 2.0