En halv livstid!


Sitter just nu på ett tåg och resan går mot Vetlanda. Ska fira min mammas 60-årsdag innan det bär vidare till Kalmar och nya kursintroduktioner. Det var riktigt jobbigt att åka ifrån Martin denna gången! Svärföräldrarna hämtade Lea på eftermiddagen och saknar nu båda enormt mycket!
Lea har nu levt med oss under halva sin livstid -dvs åtta veckor! Hon var åtta veckor när vi hämtade den lilla dunbollen och idag är hon 16. Hon väger mer än dubbelt så mycket och halsbandet används på yttersta hålet. Hon är så underbar!
Idag tog vi en härlig promenad till golfbanan. Passar på i perioden mellan att snön smälter bort och innan golfarna börjar ockupera vidderna. Lillis träffade först en fox terrier och en brun labrador. Sen träffade vi Lilly - hon är också en sobelfärgad sheltie och henne har vi träffat en gång innan. Hennes husse och matte ska flytta in i huset bredvid vårat. Hon är så fin! En åttaårig och duktig dam som älskar godis och vänder på sekunden när husse visslar. Vi gick tillsammans runt golfbaban och pratade. Lea hade inga problem att lämna hundkompisarna och följa med husse och matte istället. Dessutom blir hon bara duktigare på att komma när vi ropar. Hon går mycket lös. Vi har många områden, speciellt stigar i skogarna, där det inte finns någon annan. Lea är jätte duktig och håller sig till oss, men fortfarande kan hon få för sig att springa och hälsa på andra utan tillåtelse! Ett nytt kommando hon börjar lära sig är Snurra. Det är lite svårt att skilja detta från sitt, men idag lyckades vi bra!
Husse jobbar på och är duktig. Lea är med Matte under dagarna och det kan bli lite långtråkigt eftersom jag måste plugga. Men vi försäker vara ute i skogen mycket varje dag och varva lekstunder med att sova och äta.
Matte vill verkligen inte behöva lämna sina älsklingar i Stockholm, men jag borde egentligen vara glad att utbildningen faktiskt finns på distans också! Nu ska lillis vara på Kungsholmen och leka med Bella hela dagarna fram till torsdag, när jag kommer hem igen. Tur att det är helg snart igen, så hela familjen får vara tillsammans 24 timmar om dygnet - så borde det alltid vara :)

7 veckor!

Nu är våren på väg! Vi har börjat upptäcka flera stora skogsområden där snön smälter undan. Lea älskar att vara ute när det är varmt och att leka med löven som tinar under isen. Bilden ovan är tagen en dag då vi hittade oss förbi Kevingestrand och strosade runt i en skog, för att till slut komma fram bakom sjukhuset. I morse tog lillan och matte samma runda. Vi han till och med en runda till innan snön började ösa ner. Nej - ska inte våren komma?
Idag är husse iväg med arbetskamraterna hela dagen och vi kurar skymning på 9:e våningen.
Lea har för första gången varit utan matte och husse. Jag har nämligen varit nere i Kalmar ett par dagar och skrivit tentor, så lillis fick umgås med svärmor mellan tisdag kväll och torsdag em. Bella har varit sjuk och därför kunde inte Lea vara på Kungsholmen. Svärmor är så fantastisk och snäll! Lea har skött sig jätte bra och inte saknat oss särskilt mycket. Nu ska jag försöka vara mer aktiv och hitta alternativa hundvakter ifall 1:a handsvalet inte skulle gå. En tjej i Kalmar som har en egen hund kan ställa upp, men det behövs fler kontakter i Stockholm. Det farliga med att skaffa hund är att man blir så förälskad i dem och jag skulle aldrig kunna lämna henne någonstans där hon inte är trygg.
"Olyckor" händer allt mer sällan och hon behöver inte springa ut lika ofta längre. Vi underhåller de inlärda kommandona, som sitt, ligg och vacker tass. I skogarna får hon springa lös och håller sig alltid nära, men när det kommer främlingar vill hon gärna springa fram. Det är ett stort mål att motarbeta detta.
Vovve blir bara större och har börjat älska leverpastej i maten!


5 veckor!

Vi är precis hemkomna efter en promenad till golfbanan. Vi fortsätter träna på inkallning och kontakt. Var ute i mer än två timmar igår och Lea tyckte det var kul tack vare att solen äntligen börjat värma :) Det har varit kanonfint väder hela helgen. Det har blivit mycket bus och utomhusaktiviteter. I veckan fick Lea träffa galna Bella igen. Vi gick först på den frusna ån längs Kungsholmstrand, men Lea begravdes bokstavligen talat under Bella i snön! Matte fick bära in det skakande knytet, men i lägenheten blev det full rulle igen. Lea var dödstrött på tunnelbanan hem. Hon har iallafall fått känna på storstadspulsen i veckan och sick-sackat sig fram mellan alla benen, samt fått åka under jorden för första gången!
Lillan väger nu 1.8 kg. Vi ser stor skillnad på storleken sedan hon kom hit. Matte tycker inte hon äter tillräckligt, men kanske oroar man sig i onödan? Hon vägrade till slut äta den nya maten, så vi fortsätter med Royal Canin. Godis är såklart det bästa och det får man mycket av utomhus!

Måndag
Husse möttes av en stor pöl i hallen 07.00. Lea och husse äter frukost tillsammans. Matte hoppar rasande upp ur sängen när hon hör hunden kissa ute i hallen igen. Lea får sig ett nyp och hamnar ute på takterrassen. 09:40 kommer matte hem från sin joggingrunda och tar med sig lillan ut. Nu är hon duktig och gör alla sina behov ute! Vi möter snälla vaktmästaren och leker med honom en stund, sen tränar matte på att avleda Leas uppmärksamhet från ungdomarna som går förbi och Lea springer faktiskt inte efter dem - Framsteg!! Vi går genom skogen, upp på berget och genom bostadsområdet hem. Hon går lös hela tiden och håller koll på var matte är, lika mycket som matte måste hålla koll på mötande främlingar och hundar.
Vi älskar dig lilla sötnos!

RSS 2.0