Ca 3 veckor efter operationen!

Okej, Jag måste erkänna att uppdateringen här har varit urusel den senaste tiden. Förhoppningsvis blir det ändring på det nu! Det har hänt ganska mycket och Lea har en tuff period bakom sig. Som nämnt tidigare har hon problem med en shunt i levern. Vi åkte upp med henne till Ultuna, där både scintigrafi och DT bekräftade detta, men veterinärerna bedömde att det var opererbart. Hon fick sova över en natt och var trots allt pigg efter två sövningar när vi hämtade henne på onsdag kväll. Nästa eftermiddag ringde veterinären och bokade en tid för operation redan samma fredag! Fantastiskt att det kunde gå så fort - men vi var nervösa allihopa.
Tidigt på morgonen åkte Per och jag till Ultuna med lillan. Hon hade med sig sin egna filt och ett gott ben att ha under vistelsen. Det var så jobbigt att se henne bäras iväg av djursjukvårdarna! Operationen var mellan ca 09-11. Vi hade kommit hem och vid lunch ringde dem och sa att allting gått bra! Lea låg på uppvaknande och skulle stanna kvar några dagar för noggran observation. Det är nämligen vanligt att patienter kan få kramper, blod i tarmarna och svängande blodsocker efter ett sånt här ingrepp. Vi fick faktiskt hämta hem henne redan på söndagen :D Veterinärerna som ringde mig för uppdateringar berömde Lea för att hon var så mysig och piggade på sig ovanligt fort. Hon verkade inte ha ont heller och de smärtlindrande tabletterna togs bort fort. Martin och jag lånade bilen denna gången och passade på at shoppa i Uppsala på vägen till Ultuna. Vi införskaffade nya möbler till takterrassen (Där jag o Lea sitter så fort det är fint väder), Bella fick en gullig leksaksgris, Lea fick en helt ny mjuk korg och ett smycke med hennes namn på som välkomstpresent hem.
Vårdarna hade sagt att hon max fick gå ut och göra sina behov, annars bara vila de närmaste 2 veckorna. Detta höll i princip 2 dagar, sen ville hon börja leka igen. Hon är så underbar! Nu cyklar vi nästan dagligen till ett vackert naturreservat här i närheten och nedanför kommer lite bilder från vår senaste utflykt i måndags:
Lillan tycker mycket om att sitta i cykelkorgen när matte trampar upp och nerför backar. Hon springer oftast lös och matte fortsätter hela tiden träna henne att inte springa fram till främlingar. Hon börjar förstå vad nej betyder! Det som oroar oss mest nu är att hon kräks galla på mornarna och att vi har svårt att ge henne sin leverdiet eftersom hon blivit otroligt kräsen med maten. Veterinären från Albano sa att vi skulle sluta med laktulosen och försöka ge henne mat med jämna mellanrum, så hon inte gåt utan för länge. Jag tycker inte detta hjälper, så väntar på svar från veterinären i Ultuna. Trots detta är Lea väldigt glad och aktiv och vill leka hela tiden!
Nu är vår lilla älskling hos Martins föräldrar, eftersom jag ska till Kalmar idag. Imorgon följer Majsan med upp efter tentan så ska vi prova hur det går med resten av familjen!
Här är en liten nostalgibild på syskonen när de är små!

RSS 2.0