Äntligen Agilitykurs!

"En helt vanlig dag"
Jaa, nu har vi äntligen börjat på agilitykursen på SOSUBK!
Det var spännande faktiskt! Den mesta tiden gick åt till presentation av kursen, av medlemmarna och information om sporten. Sista halvtimmen ägnade vi åt att pröva på externbelöning framför hinder och det här tyckte jag var väldigt nyttig kunskap! 1,5 timma går fort när man har roligt! När alla åkt hem återvände vi till banan och övade på den nyförvärvade kunskapen! Lea var såååå duktig!! Hon förstod bara efter ett par gånger. Mattes lilla älskling! Tyvärr fanns ingen tid att ta bilder, men vi hoppas på detta till näst gång :)
Frida hade gärna velat vara med också. Hon fick naturligtvis sitta med vid introduktionen i klubbhuset, men sen kopplad i en stolpe bredvid väskorna och titta på. Det var oerhört gnälligt och tråkigt i början, men hon hann lugna ner sig lite grann innan 20:30. Frida fick också träna när de andra åkt hem. Jag är väldigt stolt över henne också! Hon lär sig så fort och är s villig att träna! Hon hoppade genom däcket för första gången och sprang genom några enkla tunnlar. Jag försökte få henne upp på A-hindret, men det var inte lika lätt att förstå sig på. Jag ville inte pressa på för mycket i glädjens hetta, utan vi återvände till de lättare och roligare hindrena istället. Tyvärr blir det mörkt för fort! Vi släpade oss hem vid tio-tiden för att möta husse som precis hade gått sin riskutbildning.
Nu är det helg. Husse var hemma från jobbet (fredag) och vi hade ställt in oss på en dag vid agilitybanan, men då skulle det visst regna och snöa bara för det! Istället hittade matte på att köpa en cykelkärra. Vovvarna fick provsitta i den efter att matte och husse monterat fast den och det var väl inte särskilt populärt. Antagligen gäller det att träna och vänja sig, precis som med allt annat :) Vi planerar iallafall att bli cyklister nu ifall allt går som det ska, eftersom sl-korten är så dyra och det inte är roligt med två vovvar bland massa folk och ut och in ur bussar. Vi måste bara hitta en lämplig plats att ställa kärran på, hitta en mysig filt till inredning och lära sig hitta bland Stockholms cykelvägar.
Jag måste lära mig uppdatera här oftare! Det finna alldeles för mycket man vill skriva och berätta om och det är inte kul att varken läsa eller skriva för mycket i varje inlägg!
Istället kan ni gärna titta på följande lilla filmsnutt där flickorna leker loss på Danderydsvallen:
http://www.youtube.com/watch?v=oSHzpmu2B5M&context=C48fdff8ADvjVQa1PpcFMsQhKnU9FytTlOxUb6F1XU0eVXOpdcN-U=
PS: Nästa vecka kommer vi tyvärr inte kunna vara med på agilityn eftersom matte tar med sig älsklingarna till Kalmar/Öland när hon ska gå i skolan. Vi stannar där i en vecka och det kommer garanterat bli uppdateringar från lill-semestern :)
"Bus med Bella"

Agilityklipp 120407

Här kommer länkar till helgens träning.
- Beginners :)
http://www.youtube.com/watch?v=CHXm-gbYZ14
http://www.youtube.com/watch?v=s-TL1Ed_MSU&feature=relmfu

Påsk!

Morgonpromenad vid Kevingestrand
Nu är det påskhelg, vilket innebär långledighet för husse :)
Vi har gått mysiga promenader tillsammans och tittat på när husse övningskör.
Idag gick vi en långtur på förmiddagen och han överraskade oss genom att spinna förbi med sin motorcykel och dundra iväg mot danderyds gymnasium. Vi är så stolta över honom!
Dessutom har vi tränat lite till och små framsteg märks hela tiden!
Frida börjar vänja sig vid hindrena och Lea blir snabbare!
Imorgon öppnar "riktiga" agilitybanan på bk och då ska vi åka dit och inviga den :D
Matte har fått en ny kamera av snälla husse! Nu blir det förhoppningsvis fler bilder och uppdateringar på bloggen i framtiden!
Här är lite bilder från igår:

Påbörjad träning!

Jag är en cool hund!

Ja, husse har köpt en motorcykel nu och är på gång att ta A-körkort.
Han kom hem med den igår och vi ställde den i vårt nya garage.
Han fick nog lite större respekt för den första gången han tittade på motorcykeln och insåg hur stor/tung den var! - Och jag tycker att min moped är tung! Vi får verkligen hoppas att allting går bra i hans nya knutte-karriär!!
Lea tyckte iallafall att den var lite för stor.
Nåväl - Flickorna mår så bra så och vi njuter allihopa av vårvärmen som börjar komma (trots att förväntade bakslag dyker upp). Lea löper just nu. Hon har blivit mycket lugnare och mer kelen och nosar efter Frida hela tiden. Matte har varit förkyld i veckan och därför har vi myst mycket i soffan, men när den riktiga värmen kommer ska vi ta med filt och böcker ut och göra längre utflykter!
Den 18 april börjar Agilitykursen äntligen!! Det läntar vi verkligen efter. Det har matte gjort ända sedan hon fick hem sina små bebisar! Jag är också sugen på att börja en nybörjarkurs med Frida, men man kan ju inte ha två hundar där samtidigt :( Frida kommer bli en toppenbra Agilityhund om jag inte klantar mig på något sätt. Hon är väldigt arbetsvillig och det känns nästan som om hon blir glad varje gång hindrena kommer fram! Hon rusar genom tunneln, hoppar över hindrena och idag har vi faktiskt prövat på slalom litegrann! (notera att det går bra på hemmaplan, men någon annanstans där det inte är lika tryggt och säkert är det sårare). Om två veckor byggs banan upp igen på Solna BK och då ska vi börja åka dit regelbundet.
Idag har vi också tränat Lea på att stanna sittandes vid startlinjen medan jag ställer mig bakom första hindret och hon börjar bli snabb på slalom! Dom är så fantastiska och vi älskar dom!!
Idag fyller Bella år och grattis lilla 2-åringen!

RSS 2.0