Living the dream

Frida och Lea... Jag är väldigt lycklig över att få ha dem hos mig!
Är man nere och kommer hem så möts man alltid av två överlyckliga hundar som är alldeles utom sig av glädje - och man blir lycklig själv. Det är bättre medicin än några tabletter eller kurer i hela världen!
Allt går bara bättre och bättre.
Frida anpassar sig alltmer. Hon börjar kunna alla våra stigar och rundor, skäller inte lika mycket och är inte lika orolig på gården, där det ständigt är massa människor och bilar. Hon klarar av trafiken bra. Hon förstår vad nej betyder och jag hoppas kunna uppehålla den diciplinen!
Vi börjar lära oss ett kommando och det är sitt. Än så länge vet jag inte om hon lyssnar på rösten eller bara sätter sig automatiskt när godisbiten kommer fram, men det finstilta kommer senare när fler kommandon ska tränas in :) Lea sätter sig, lägger upp tassen, snurrar, rullar och hoppar på en gång för att få uppmärksamhet och godis, men hon accepterar ändå att det är varsin gång som gäller!
De är så otroligt fina tillsammans. Vi är ute flera timmar om dagen och ändå har jag svårt att ta blicken ifrån dem en sekund! Ifall de inte leker, jagar varandra och brottas går de i varandras fotspår och nosar i marken. Båda är lyhörda och (framförallt Frida) håller koll på mig hela tiden. Annars gömmer jag mig bakom ett träd. Då blir de stirriga och letar, men överlyckliga då de hittar mig.
Vi har börjat få härliga vårkänslor nu när snön har smält bort på flera ställen och solen skiner. Jag förbehåller mig att snön säkert kommer tillbaka - i flera omgångar - innan det blir vår på riktigt, men man ska njuta i stunden och inte tänka för mycket på framtiden!
Här kommer lite fler solskensbilder från veckan som varit:
Bye for now !!

En slagen hjälte & en ny familjemedlem!

Så här ser en slagen hjälte ut!
I helgen var lilla älskade Lea sjuk och vi var så oroliga för henne! Det började med att hon var ovanligt trött och ville inte följa med på förmiddagspromenaden. Detta är väldigt ovanligt för vår lilla päs som gärna skulle vilja vara ute och leka 24 timmar om dygnet! Hon svullnade upp runt ögonen och blev bara tröttare, luktade illa i munnen och Frida tog på sig arbetet att intensivt slicka henne så fort hon fick chansen (gulligt). Vi köpte en termometer på fredagen som mätte hela 40,2! Nu vet vi inte hennes "idealtemp" men den bör ligga någonstans över 38. Jag rådfrågade Albano och de sa så som vi hade förväntat oss: att det kunde vara vad som helst och om vi var oroliga var vi välkomna in till en akuttid. Vi vet dessvärre allt om vad detta innebär, med evighetslånga väntetider och det kändes inhumant att dra med lillan ut i kylan för att åka buss dit. Därför valde vi att avvakta. Svärmor ringde hela helgen för att se ifall hon var på bättringsvägen och lyckligtvis kunde jag redan nästa dag meddela att febern började gå ner! Sedan mådde hon bara bättre och bättre. På måndagen (igår) var hon snarare för pigg för sitt eget bästa. Man bör vila sig efter en sådan pers, men hon har inte ro till det. Kändes som efter operationen, då hon vaknade pigg och frisk som en nötkärna bara timmar efter ingreppet och fick följa med alla sköterskor vart de än gick, precis som om hon var född att opereras. Hon är en liten kämpe! Idag (tisdag) är allting som vanligt igen.
Och inte nog med "elände" - Frida fick komma till Albano sent på måndag kväll. Ända sedan hon kom till oss har hon hasat sig på rumpan. Jag trodde först att det kunde vara mask och gav båda en rejäl avmaskningskur, men veterinären sa att det kunde bero på fyllda analsäckar. När jag kände efter var framförallt den vänstra påtagligt svullen. Vi försökte tömma den själva i helgen, men lyckades inte. På måndagen visade veterinären hur det gick till, så vi hoppas kunna sköta detta själva i framtiden! Hundar som har detta problemet brukar få dras med det resten av livet. Om hon får det eller hur ofta vet vi inte ännu. Frida var iallafall jätteduktig hos veterinären på skötbordet. Det kändes som om hon hade varit med om det förr och njöt nästan av befrielsen. Hon fick även ett bakteriedödande medel för säkerhets skull.
Frida är en riktigt klok hund! Det känns som om hon förstår mycket och fungerar väldigt bra i våran flock.
Hon är verkligen underbar och vi tycker om henne mer för varje dag som går!
Är det någonting jag är beredd att satsa allt för så är det våra kära älskade hundar/familjemedlemmar! Vi gläds väldigt mycket åt att Frida och Lea har blivit så bra vänner. De leker ihop, äter ihop, sover ihop... ja, de delar helt enkelt allt tillsammans, vilket är oundvikligt här, men de trivs verkligen med varandra! Jag längtar mycket till våren då jag kan börja träna dem lite separat utomhus också! Lea ska gå agilitykurs och har inte bestämt riktigt hur Fridas träning ska börja... Antagligen mycket grundlydnad i början. Hon går nästan alltid lös nu och följer oss överallt. Ännu vågar vi inte ha henne lös vid bilvägar och där det går alltför mycket folk. Man får inte ta onödiga risker!
Nu blir det mycket skrivet, men ibland måste man få skriva av sig :)
I torsdags förra veckan utnyttjade vi Martins lediga eftermiddag och åkte till Bromma zoo. Det var som att kliva in i shoppingparadiset - mycket bättre än någon klädbutik eller skoaffär som finns!
Främst inhandlades nya saker till Frida: Ett nytt halsband, ett fint koppel - båda i blått naturligtvis! En reflexväst och viktigast av allt en namnbricka till halsbandet med sitt namn och mitt telefonnummer ingraverat i ett silverhjärta . Så snyggt!!
Lea fick också ett likadant halsband och båda massor av kycklinggodis. Någon större hundmatpåse orkade vi inte bära hem.
Frida har fått uppleva mycket nytt. Det är en svår barriär att bryta att träffa så här mycket människor. Bussresan till och från Bromma var riktigt påfrestande för stackaren!
Idag fick hon faktiskt följa med till jobbet. Jag har varit tveksam med tanke på att hon sägs inte tycka om barn, men efter idag kan jag konstatera att män är mycket värre (klok hund!) Gustav, Filip och Sophie var så snälla och söta mot henne. Först satt vi och bekantade oss på det varma badrumsgolvet och sedan lät de henne vara. Som vanligt höll hon sig nära mig hela tiden och hon går ju inte direkt frivilligt fram till barnen, men hon tog det riktigt bra och myste med oss framför teven i vardagsrummet. Vid fikat fick de dela på en god skinkbit, vilket hjälpte till att bryta nervositeten ytterligare.
Sammanfattningsvis kan jag säga att vi är oerhört glada att ha fått Frida som en ny familjemedlem. Vi trivs allihopa med henne på alla sätt! Dessutom har matte och husse lärt sig mer om hundars mående, åkommor och sjukdomar och nu måste matte snart börja fundera ut om vovvarna ska få följa med ner till småland vid nästa skolträff eller hur vi annars ska lösa deras tre dagar hemma medan jag är iväg.
Uppdateringar om detta kommer :)

RSS 2.0