Sista dagen som miljöambassadörer!

 
      
 
Förra veckan arbetade vi det sista passet som miljöambassadör(er). Matte tycker det har varit riktigt roligt att äntligen få göra skillnad och en insats för miljön! Känns tråkigt att vi blev klara med projektet så snabbt. Vovvarna har troget följt med. De vet inte vilka miljökämpar de är!
   Jag kom inte med på kursen eftersom ansökan gjordes alldeles för sent. Därför har vi tagit det väldigt slappt. Bara gjort det vi kännt för. Tyvärr har vädret varit dåligt. Det har blivit flera dagliga omgångar i duschen och det tycker inte Lea om! Bland annat har det blivit en utflykt till Gärdet, samt en ensamkväll när matte och husse var på Griffin tillsammans med husses föräldrar och bror. Vi åt god mat och hade trevlig! 
   Ikväll packade husse och matte en ryggsäck med badkläder och vi begav oss till ett fint berg längs med Nora strand. Matte hade tänkt ta årets första dopp, men det var för kallt fortfarande! 
här kommer lite bilder från kvällens utflykt:
 
 
 
 
 
 

Lite från dagens utflykt

 
 
 
Och så en liten film:
http://www.youtube.com/watch?v=WaeAt2HaLnc&feature=youtu.be 
 

18 juni

Vi är fiiiina!
Frida var så duktig i lördags under träningen!
Hon tog alla balanshinder utan problem! Det var jätteroligt när matte berömde och gav massor av godis. Slalomet börjar också gå in - jag är en så duktig hund!
Lea är också superduktig!
I onsdags hade vi avslutning på agilitykursen och byggde en enkel bana på 16 hinder. Det gick inte bra under uppvisningen, men i lördags sköt hon som ett spjut genom hela banan! Fjärde gången hade det börjat regna och var inte lika roligt längre. Matte försökte med gungbrädan igen, men Lea totalvägrade - hon verkligen hatar den:( Därför har matte lite smått panik inför tävlingen!
Men vi ska dit för att ha kul och träna - inte vinna!
Idag inleds sista veckan på mattes jobb som miljöambassadör.
Vovvarna har varit med hela juni och arbetat för en bra miljö!
I lördags kom matte och husse hem jättesent på natten och vi blev lämnade ensamma i nästan fem timmar - Det var elakt! Detta togs igen med en lång promenad och sovmorgon dagen därpå.
Den här veckan är det midsommar. Matte och husse har liknande planer inför långhelgen och därför är vi glada att extra matte/husse och Bella ställer upp som "barnvakt".

6 juni

6 juni började med en cykelutflykt till Skogsvik. Där har vi aldrig varit förut och det är lustigt att man kan lyckas undvika så vackra områden som ligger så nära hemifrån! Husse följde också med eftersom han är ledig idag. Lea tyckte det var jätteroligt att skälla och springa efter hans cykel. Vi satt länge högt uppe på ett berg i solen och kikade ut över Edsviken.
Tiden går fort och snart närmar sig faktiskt tävlingen i Uppsala. Matte tycker inte alls det känns bra att Lea inte kan vipp-brädan ännu. Vi har inte kunnat vara med de senaste två kurstillfällena heller. Första gången var matte i Kalmar, andra gången jobbade vi på onsdagskvällen. Matte är numera Miljöambassadör och jobbar med avfallsfrågor i Danderyd. Vovvarna hänger naturligtvis med och kämpar för en bättre miljö! Igår arbetade vi i Skogsvik. Det var därför vi åkte dit idag - fast för att vara helt lediga och fria!
-
Annars då?
Vi börbereder oss inför en sommar (Juli-Augusti) på Öland och i Kalmar. Så fort matte har jobbat klart åker vi dit. Matte ska även jobba där nere, men som croupier på nätterna. Det är roligt :)

RSS 2.0