Första dagarna!

Nu börjar en ny epok: Livet tillsammans med Martin och Lea, min egna lilla underbara familj!
Den här bloggen ska främst handla om vår Shetland sheepdog, från hennes första dagar hos oss till att bli vuxen. Troligtvis blir det också många inslag ur våra människoliv också, men det får vi stå ut med!
Lea föddes den 5:e december 2010. Hon bodde tillsammans med sin mamma och tre syskon i Norrtälje, på en gård långt ute i Roslagen. Mamman är tre år och mörksobel. Pappa är en vacker ståtlig sobelfärgad hane och Lea är lik båda två. Hon har hel krage, vita bröst, vita tassar och en liten strimma i pannan. Hon ser nu ut att bli mörksobel som mamma, men vi får se hur det blir när valppälsen försvinner!
I mitten av januari lånade vi en bil och hälsade på för första gången! Två av tikarna var redan tingade, men uppfödaren skulle behålla en och valde mellan Lea och systern Siri. Dessa är mycket lika varandra. Siri är lite ljusare och har en halv krage. Två dagar innan showtime fick vi beskedet om vem vi skulle få!
Naturligtvis fastnade vi direkt för igelkottarna som tultade runt på golvet. Jag hade kontaktat flera uppfödare, men behövde inte åka längre.
-
Den 30:e januari 2011 kom Lea Hem!
Med sig fick hon en påse hundmat från Royal Canin (Vilket jag för övrigt ska fortsätta med), en filt med mammas lukt och en stor hög med papper till Matte. Lea var lite gnällig i början, men somnade sen i Mattes knä.
Vi hämtade upp Husses föräldrar och deras hund Bella. Hon är en söt svart pudel på snart ett år. Dom ska bli bästa vänner har vi bestämt!
Lea blev snabbt vän med lägenheten på 9:e våningen. Hon har sin plats på ett mjukt fårskinn bredvid sängen, men har upptäckt att det är skönare att sova bredvid Matte. Första natten vaknade hon ungefär fem gånger. Matte hittade kiss i hallen, men annars skötte hon sig bra. Lillan tycker det är så kallt om tassarna ute i snön och det är förvirrande att människorna hela tiden vill att hon ska stå där och frysa! Andra natten lyfte Matte upp henne i sängen och där var det varmt att sova! Här kunde Lea vara lugn nästan ända till 06.00, för då skulle Husse iväg till sitt gym.
-
Idag är det dag 3 och hon har börjat förstå att man ska sköta sina besvär ute, för då kommer man in fortare! Ändå lägger hon små högar här och var som vi trampar i och suckar över. Så är det med valpar! Vi har även fått börja bekanta oss med grannhunden - en york-shire terrier på fem år, men ingen får hälsa innan andra sprutan om en månad!
Idag är Matte och Lea helt själva för första gången. Jag har live-föreläsningar hela dagen och hoppas kunna följa dem tillsammans med Lea här i soffan bredvid. Det blir troligtvis många kiss -och lekpauser :)


Kommentarer
Postat av: Pappa

Hon ser jättefin ut, Lea. Roligt att du äntligen kan ha en hund, det som du alltid velat.Hälsningar Pappa

2011-02-13 @ 20:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0