7 månader!

I tisdags fyllde Lea 7 månader och detta har firats genom att köpa agilityhinder i Norrtälje! Vi satte upp ett hinder på gräset nedanför lägenheten och Lillan hoppade redan första gången! Samma sak gjorde vi följande dag och den tredje mötte vi upp med Agneta och Bella för att åka till Frösunda. Området kring det nedlagda SAS-kontoret som står helt öde tjänar numera som plats för agilityträning!
Vi har tillsammans 2 hinder, en blå tunnel och slalompinnar. Bella fick en bra första igångspark. Hon hoppade långt över hindret och följde med matte flera gånger i slalombacken :)
Idag hade vi störst framgång med lillan hittills - Hon kröp igenom Hela tunneln (som är fem meter) och hoppade jättefint. Det svåra upplever vi är att hålla hundarnas koncentration. Efter två hopp börjar allt annat bli mer intressant. Vi gav nästan upp i början, men efter att vi väntat ut henne och lekt kapplöpning orkade hon med mer än väntat. Vi är såå stolta :)
Om vi nu börjar en agilitykurs efter jul eller till nästa sommar blir koncentrationen det absolut viktigaste - och svåraste momentet!
Många kursbeskrivningar säger att man tränar inkallning och att detta är ett viktigt kommando. Vi har alltmer börjat märka att Lea måste lära sig detta. Teorin är att vi ska ha ett speciellt ord och att vi måste lära in detta under kontrollerade former. Det går inte att börja "i naturen", för det är instinkter som får henne att rusa iväg och då finns det få som kan hindra. Idag sprang lillan efter en inlinesåkare längs med vägen och struntade totalt i att matte och husse skrek. Viktigt!
Det är verkligen roligt att börja träna igen. Under tiden Lea varit dålig har hon inte velat eller kunnat äta och inte varit intresserat av godis - då är det lönlöst! Nu är det fokus på disciplinering, träning och lek :)
Om en vecka blir det gallsyrebelastning på Albano för Förhoppningsvis sista gången!
Här är lite bilder på bästa vännerna i Frösunda:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0