Frisk & Fri!!

Precis när vi hade kommit hem och hunnit sätta oss i soffan ringde de från Albano, mycket tidigare än förväntat.
Vi lämnade veterinären vid 11:15 efter att ha tagit gallsyrebelastningen sedan 8:00. Lea var en stjärna, men fick stickas ett par extra gånger för att det gick så långsamt. Jag har som vana sedan förra gångnen att inte vara med vid provtagningen, eftersom jag blev svimfärdig förra gången. Därför fick Martin assistera istället, men stackarn var alldeles kritvit i ansiktet när jag kom tillbaka och var tvungen att sätta sig ner. Efter lite mat och väntan var det dags för andra omgången, men då sa vi båda ifrån.
Som sagt, efter en mysig omväg hem ringde de redan med beskedet att resultaten hade varit lysande och helt normala: Du kan glömma det här med Leas sjukdom nu sa veterinären. Det var en stor tung sten som lossnade ifrån mig! Vi blev såklart överlyckliga!
Det gick några veckor från att lillan slutade äta till operationen på Ultuna. Ett tag kändes alltihopa hopplöst. Det var väldigt tungt och jobbigt och vi var så oroliga. Men efter operationen, då vi såg Lea komma gåendes med en skötare och en stor krage runt halsen blev jag (nästan) religiös! Detta var i början av maj och sedan dess har återhämtningen gått bättre än förväntat! Efter tre dagar ville lillan redan springa och leka. Hon kräktes galla ett par veckor, men det försvann sedan. Det enda negativa är att hon blivit lite kinkig och bortskämd sedan vi försökte truga i henne allt gott.
Idag väger hon 3,6, till skillnad från 2,4 efter operationen. Hon har ätit upp sig ordentligt och vuxit. Den fina vuxenpälsen har börjat bli synlig också :)
Vi vill verkligen tacka alla för deras underbara stöd, speciellt Martins föräldrar som har ställt upp enormt mycket! Jag är så glad att vi hade möjligheten att göra Lea frisk!
Nu kan ringenting stoppa oss! Vi fortsätter öva med agilityhindrena och Lea tycker det är roligt. Igår hoppade hon relativt högt, två hinder i rad och hon rusar genom den 5 meter långa tunneln. Bella gör också fina framgångar. Vi fick henne genom hela tunneln ett par gånger och hon hoppade högt över hindrena.
Agneta och jag sa i våras att vi längtar till den dag då båda hundarna är friska. Att se dem leka och hoppa igår bekräftade attlt arbete vi har gått igenom!
Här är en bild från en trött Lea hemkommen efter sista gallsyrebelastningen!

Kommentarer
Postat av: Brorsan

ååh va skönt att lilla Leander är helt frisk nu! Blir kul att se henne när vi ses framöver! Miljoner kramar syrran!!

2011-07-17 @ 22:54:46
URL: http://familjenlindqvists.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0