En halv livstid!


Sitter just nu på ett tåg och resan går mot Vetlanda. Ska fira min mammas 60-årsdag innan det bär vidare till Kalmar och nya kursintroduktioner. Det var riktigt jobbigt att åka ifrån Martin denna gången! Svärföräldrarna hämtade Lea på eftermiddagen och saknar nu båda enormt mycket!
Lea har nu levt med oss under halva sin livstid -dvs åtta veckor! Hon var åtta veckor när vi hämtade den lilla dunbollen och idag är hon 16. Hon väger mer än dubbelt så mycket och halsbandet används på yttersta hålet. Hon är så underbar!
Idag tog vi en härlig promenad till golfbanan. Passar på i perioden mellan att snön smälter bort och innan golfarna börjar ockupera vidderna. Lillis träffade först en fox terrier och en brun labrador. Sen träffade vi Lilly - hon är också en sobelfärgad sheltie och henne har vi träffat en gång innan. Hennes husse och matte ska flytta in i huset bredvid vårat. Hon är så fin! En åttaårig och duktig dam som älskar godis och vänder på sekunden när husse visslar. Vi gick tillsammans runt golfbaban och pratade. Lea hade inga problem att lämna hundkompisarna och följa med husse och matte istället. Dessutom blir hon bara duktigare på att komma när vi ropar. Hon går mycket lös. Vi har många områden, speciellt stigar i skogarna, där det inte finns någon annan. Lea är jätte duktig och håller sig till oss, men fortfarande kan hon få för sig att springa och hälsa på andra utan tillåtelse! Ett nytt kommando hon börjar lära sig är Snurra. Det är lite svårt att skilja detta från sitt, men idag lyckades vi bra!
Husse jobbar på och är duktig. Lea är med Matte under dagarna och det kan bli lite långtråkigt eftersom jag måste plugga. Men vi försäker vara ute i skogen mycket varje dag och varva lekstunder med att sova och äta.
Matte vill verkligen inte behöva lämna sina älsklingar i Stockholm, men jag borde egentligen vara glad att utbildningen faktiskt finns på distans också! Nu ska lillis vara på Kungsholmen och leka med Bella hela dagarna fram till torsdag, när jag kommer hem igen. Tur att det är helg snart igen, så hela familjen får vara tillsammans 24 timmar om dygnet - så borde det alltid vara :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0