Frida!!

Alla förvånades, men känslan och lusten inom oss var för stark för att låta bli!
Länge, nästan ända sedan Leafiffis kom hem till oss som en liten bebis, har vi kännt att någonting saknas. Precis som småbarnsföräldrar gör började vi fantisera och prata om en till. Efter ett tag blev det som en självklarhet, men tidpunkten var inte bestämd. Så en dag, när jag som bäst tittade på annonser och kennlar, så stötte jag på Frida! jag mailade en bild på henne till Martin och han frågade nästan direkt när vi skulle åka ner och hämta henne! Efter alla söta hundar valpbilder jag och sänt till honom på jobbet så svarade han äntligen ja direkt!
Frida bodde nere i Bollebygden Hyssna tillsammans med sin uppfödare och 15 andra hundar. Hon hade bestämt sig för att bara ha hanarna kvar eftersom det blir så krångligt när tikarna löper. Frida var precis lika fin och underbar som vi hade föreställt oss, så hon fick följa med hem - hela långa vägen upp till Danderyd! Resan gick bra och på Kungsholmen fick hon träffa sin nya flockmedlem Lea :D
Hon knöt sig till oss redan efter första dagen (eller främst till matte nu till en början) Frida är en ganska dominant tik och lillan är verkligen raka motsatsen, vilket är bra eftersom de annars bara skulle bråka om vem som ska bestämma. Men vi vill inte att Lea ska bli utträngd eller för underlägsen, så vi tränar nu Frida att hon inte får vara mallig här hemma. Lillan får alltid mat och godis först, får alltid gå ut genom dörrar först osv. och faktiskt så verkar det som att Frida lär sig detta snabbt! Vi är överlyckliga över detta eftersom det innebär att vi kan ha kvar henne! :D :D
Frida är en tik på 20 månader, alltså några månader äldre än lillan och nästan exakt lika gammal som Bella. Hon är en riktigt fin avelstik och flera uppfödare ville tydligen köpa henne, men Fridas matte valde oss av någon anledning, men det är vi väldigt tacksamma för!
Frida visade sig vara en riktigt mysig kelgris och lyhörd. Än så länge går hon mestadels i långkoppel, men hon har hela tiden koll på var matte & husse är och kommer när man ropar. Hon vill alltid vara där vi är och trycker sig emot oss i sängen på natten för att få så mycket närhet som möjligt.
Självklart var hon orolig och vilsen i början - och är fortfarande, men detta kommer att lägga sig mer och mer. Nu har hon varit hos oss i en vecka + en dag och vi fastnar för henne mer och mer, Lea inräknat!
Nu i början har umgänget handlat om att lära känna varandra och den nya miljön. Den här veckan ska vi börja se oss omkring i en lite vidare radie, men under en ganska kravlös radie. Frida har redan börjat anpassa sig och trivas i den här nya miljön, men ännu så länge får hon inte följa med när matte och Lea jobbar, för det ska inte bli för många intryck på en gång!
Nej, jag ska inte skriva för mycket i samma inlägg, för då orkar ingen läsa vidare :)
Här kommer några bilder från en av helgens långa promenad- och lekstunder på golfbanan:
Nu ska vi snart ut på en långpromenad till naturreservatet och fortsätta leka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0